Efter att ha studerat Take Mikados meny, valde vi att förpacka sushi. Sushi är den mest kända japanska rätten men sushi förpackas dock idag på ett ganska trist sätt i mataffärerna. Vår uppmaning blev att skapa en fräsch sushi förpackning som tilltalade vår målgrupp och ge en modernare japansk signal som var lekfull men ändå sober och exklusiv. >>

>>Istället för att gå ut och äta under ett lunch möte har man nu möjligheten att ta med en bra lunch upp till kontoret som är färdig att äta och som inte skapar någon disk på kontoret.

Vår målgrupp var affärsmän och affärskvinnor i åldrarna 25-50 och är mellan till höginkomsttagare som har råd och vill spendera 150kr för sushi av högre kvalitet i en mer exklusiv förpackning.

Istället för att gå ut och äta under ett lunch möte har man nu möjligheten att ta med en bra lunch upp till kontoret som är färdig att äta och som inte skapar någon disk på kontoret. Fördelen med att kunna hålla lunchmötet på kontoret är att du får en lugnare miljö, du har tillgång till konferensrum och den teknologi som krävs för att hålla i en presentation. Med vår förpackning kan du även enkelt dela upp portionerna och skapa ett litet japansk smörgåsbord.

Förpackningen är vit som i japan signalerar färskhet, vi förpackade pinnarna separat och fungerar som handtag och håller förpackningen stängd. Inuti finns åtta små boxar som innehåller soja, wasabi, ingefära och sushi. Boxarna är nerkilade i botten och allt är paketerat så att du utan problem kan hålla förpackningen upprätt som en portfölj utan att innehållet flyger omkring. Formspråket är rent och färgerna är tagna från sushin för att ge förpackningen ett lekfullt uttryck som sticker ut lite mer men som även bjuder in till att vilja öppna förpackningen. Varje liten box har ett pictogram som visar vad boxen innehåller illustrationer(med glimten i ögat) på insidan av förpackningen visar hur man inte skall använda ätpinnarna. << För att göra förpackningen lite mer funktionell, är den konstruerad så att du kan lägga den i knät om du skulle vilja ta med dig maten och äta ute i någon park. I locket sitter en ihopvikt liten tallrik som du kan hälla sojan i och i den hopvikta tallriken finns även en servett.